Het is een unieke traditie; het planten van een boom voor elke bemiddelde kandidaat. Van der Laan & Co bestaat zeven en een half jaar en sinds de oprichting in 2011 symboliseren wij met dit gebruik een werkwijze die ons kenmerkt. De boom staat voor ons als logo en niet zonder reden. De boom staat voor onze onderlinge verbondenheid, ondersteund door een groot en diepgeworteld netwerk van kandidaten en opdrachtgevers. Waar we twee jaar geleden nog met onze voeten diep in de modder en klei stonden om zelf bomen te planten, hebben we nu de jaarlijkse bomenborrel om de traditie voort te zetten als heuse viering voor topniveau matchmaking en een steeds groeiend en invloedrijk netwerk. Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de avond. 

Bekijk hier de video van de Bomenborrel 2018!

Grand Café Kasteel Groeneveld in Baarn als pittoresk toneel
Dit jaar organiseerden we een feestelijke borrel voor onze bemiddelde kandidaten van het afgelopen jaar én ons rijke netwerk van kandidaten en opdrachtgevers van de afgelopen jaren. Tijdens het inhoudelijke programma voelt Carien van der Laan zich vereerd om de keynote spreker van de avond te introduceren. Mark Schneiders, CEO van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), vertelt een inspirerend verhaal over zijn overstap van internationale bankier bij ING naar ­algemeen directeur van het KIT in Amsterdam. Een zware uitdaging toen de subsidie van 20 miljoen euro stopte en delen van het instituut fuseerden met andere organisaties. Desondanks slaagt Mark erin om het KIT nieuw leven in te blazen en het te transformeren tot onafhankelijk expertisecentrum voor duurzame ontwikkeling en deelt hij de moraal van het verhaal: het met frisse blik kijken naar hoe de assets van een prachtig gebouw met een rijke historie en de competenties van de bevlogen mensen anders kunnen worden ingezet door een nieuwe focus en bestemming als SDG House aan te brengen. Het SDG House huist een breed scala aan ondernemers, NGO’s en organisaties die werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Door het uitwisselen van ideeën, samenwerken en co-creatie streeft het KIT ernaar om de collectieve impact te vergroten.

Een groen toekomstperspectief
Karen Kragt nodigt iedereen uit het glas te heffen na eerder op de avond de successen van zeven en een half jaar gedeeld te hebben. Sinds ons bestaan hebben we ruim 500 bomen mogen planten op verschillende locaties in Nederland. We hebben dit in samenwerking mogen doen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud, met Natuurmonumenten op de Ramenberg en Landgoed Haarzuilens en met Trees for All in diverse bosprojecten in Nederland en de Filipijnen.

2018, een jaar van succes
Dit jaar hebben we 76 kandidaten bemiddeld en planten namens hen via Trees for All twee bomen per kandidaat in Nederland en Bolivia. Aan de oostelijke voet van de Andes vindt herbebossing plaats met een focus op klimaatbestendiger landgebruik in samenwerking met de lokale boeren. Hiermee hebben al onze bemiddelde kandidaten een boom ergens op de wereld en wij bedanken zowel hen als onze opdrachtgevers die tot nu toe hebben bijgedragen aan deze mooie groene voetprint. Wij zijn blij dat zij deel uitmaken van ons netwerk en dat zij hebben bijgedragen aan ons voortdurend succes. Succes dat afgelopen zomer werd bekroond met de Executive Search Award van de Monitoring Commissie van Talent naar de Top. Met plezier en goede moed kijken we uit naar een bruisende toekomst samen met jullie.

 

 

Van der Laan & Co en Partners at Work gaan samen:
met dubbele kracht vooruit

De twee meest toonaangevende executive search bureaus op het gebied van diversiteit, Van der Laan & Co en Partners at Work, hebben hun krachten gebundeld. Vijf ambitieuze vrouwelijke ondernemers zetten hun succesvolle aanpak vanaf 1 februari samen voort onder de naam: Partners at Work