Onze Junior Consultant, Patrick Gros, heeft een interessant masters onderzoek verricht voor zijn studie Behavioral Sciences van de UVA.
Patrick onderzocht het effect van habitual voice gedrag voor leiders. Dit gedrag is gedefinieerd als de automatische expressie van suggesties of meningen in een organisatie. Mensen met dit gedrag kunnen omschreven worden als dominant, recht voor z’n raap en extravert met een sterke eigen mening. Hiervoor benaderde hij onder andere mensen uit het netwerk van Van der Laan & Co. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat mensen die habitual voice gedrag vertonen als minder effectieve leiders gezien worden. Echter de negatieve relatie was voor vrouwen sterker omdat zij hun, door de maatschappij opgelegde, sociale rollen schenden. Voor mannen die hetzelfde gedrag vertonen was de relatie juist minder negatief omdat zij nog gezien worden als charismatisch. Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen ongeacht hun gedrag als meer ongeloofwaardig worden beschouwd dan mannen. Kortom, mannen ervaren door middel van diepgewortelde stereotypering en bias op basis van geslacht een voordeel. Dit onderzoek toont aan dat de volledige potentie van vrouwelijke leiders niet benut wordt en dat onterechte assumpties over het vrouwelijke geslacht tegenwoordig nog steeds van kracht zijn.
Bekijk hier het hele onderzoeksrapport: Patrick Gros habitual voice masterthesis UvA
Van der Laan & Co en Partners at Work gaan samen:
met dubbele kracht vooruit

De twee meest toonaangevende executive search bureaus op het gebied van diversiteit, Van der Laan & Co en Partners at Work, hebben hun krachten gebundeld. Vijf ambitieuze vrouwelijke ondernemers zetten hun succesvolle aanpak vanaf 1 februari samen voort onder de naam: Partners at Work