Het is de eerste keer dat een executive search bureau een award wint voor haar rol als voorvechter van man/vrouw-diversiteit. ‘Avant la lettre’ want sinds 2011 streven wij met onze vijf partners al naar een presentatie van 50% mannelijke en 50% vrouwelijke kandidaten. Ons streefcijfer van 50% vrouwen op de longlist is beloond met een prestigieuze award in de sector executive search. De Talent naar de Top Executive Search Bureau Award is uitgereikt aan Van der Laan & Co, omdat wij volgens de Commissie Monitoring Talent naar de Top een aansprekend voorbeeld zijn voor andere bureaus.

Van der Laan & Co naast meer prestigieuze awardwinnaars
Vijf charterorganisaties ontvangen dit jaar weer een Talent naar de Top Diamant Award, omdat zij bijzonder goede prestaties op het gebied van man/vrouw-diversiteit laten zien. Dit zijn ABN AMRO (financiële sector), Allen & Overy (advocatuur), gemeente Amsterdam (publieke sector), de Rijksoverheid (publieke sector) en Lidl (handel en horeca). Dit jaar zijn voor het eerst ook de executive searchbureaus gevolgd die de Executive Search Code hebben ondertekend en waarvan wij één van de eerste ondertekenaars waren. De monitor Executive Search Code levert inzicht in hoe searchbureaus zich inzetten voor de benoeming van vrouwen in topfuncties en welke resultaten zij boeken.

Het Charter, Executive Search Code en de Commissie Monitoring Talent naar de Top
262 vooraanstaande organisaties in Nederland hebben het Charter Talent naar de Top ondertekend en meer dan 30 executive search bureaus, waaronder Van der Laan & Co, hebben de Executive Search Code ondertekend. Van der Laan & Co verplicht zich hiermee om jaarlijks onze voortgang te rapporteren aan de commissie Monitoring Talent naar de Top. De monitoring is in handen van onderzoeksbureau VanDoorneHuiskes en partners.

De organisaties die het Charter hebben ondertekend laten zien dat 30% topvrouwen wel haalbaar is met een commitment aan diversiteitsbeleid. Met 36,9% vrouwen in de raad van commissarissen en 27,2% vrouwen in de raad van bestuur zijn juist deze charter- en codeondertekenaars opnieuw koplopers in Nederland. In 2017 blijkt opnieuw dat als het gaat om het aandeel vrouwen in bestuur en toezicht deze groep organisaties ver voor ligt op 5000 organisaties die officieel moeten voldoen aan het wettelijk streefcijfer (minimaal 30% man-vrouw-verdeling in bestuur en toezicht).

De Monitor- en Awarduitreikingen
De gehele rapportage kunt u nalezen in de Monitor Talent naar de Top 2017 met de titel ‘Het kán wel’, die Caroline Princen – voorzitter commissie Monitoring, op 29 juni 2018 aanbood aan minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Wij waren met onze vijf partners aanwezig tijdens deze plechtigheid en om in groots gezelschap onze award in ontvangst te nemen in Sociëteit de Witte aan het Plein in Den Haag.

Voor de awarduitreiking werd een video afgespeeld met Nicole en Karen over het diversiteitsbeleid van Van der Laan & Co. Bekijk deze video hieronder en een aantal foto’s van de monitor- en awarduitreiking.

 

 

Minister Sigrid Kaag ontvangt de Monitor 2018 van Caroline Princen

Talent naar de Top Awardwinnaars

Yelly Weidenaar – Directeur Talent naar de Top & Carien van der Laan

Carien van der Laan - Yelly Weidenaar - Diana Matroos - Talent naar de Top - Monitoruitreiking

Yelly Weidenaar en Diana Matroos bij de awarduitreiking aan Van der Laan Co

Karen Kragt, Nicole Boevé, Nicolette van Helsdingen en Marianne Lensink tijdens het programma

Van der Laan & Co en Partners at Work gaan samen:
met dubbele kracht vooruit

De twee meest toonaangevende executive search bureaus op het gebied van diversiteit, Van der Laan & Co en Partners at Work, hebben hun krachten gebundeld. Vijf ambitieuze vrouwelijke ondernemers zetten hun succesvolle aanpak vanaf 1 februari samen voort onder de naam: Partners at Work